Thursday, September 22, 2011

Ανεξερεύνητη Σαμαριά - The unexplored Samaria Gorge, Crete, Greece

Ο εθνικός δρυμός Σαμαριάς (Λευκά Όρη, Κρήτη) προσελκύει κάθε χρόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι διασχίζουν το όμορφο αυτό φαράγγι. Όμως η Σαμαριά είναι περικυκλωμένη από άλλα μικρότερα φαράγγια τα οποία καταλήγουν στην κοίτη της. Η πλειονότητα αυτών των φαραγγιών έχει μείνει ανεξερεύνητη όλα αυτά τα χρόνια καθώς είναι πολύ απομακρυσμένα και δύσβατα. Χρειάζεται γνώση του πεδίου της Σαμαριάς, γνώση τεχνικών canyoning και αντοχή για το απαιτητικό περπάτημα που είναι αναγκαίο για να προσεγγίσει κάποιος αυτά τα φαράγγια. Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζονται φωτογραφίες από τρία καινούργια τέτοια φαράγγια που εξερευνήθηκαν το καλοκαίρι του 2011.


3 comments:

Anonymous said...

Γεια σου αγαπητε Σαββα!
Οταν ειδα τις φωτογραφιες σου απο τα ανεξερευνητα φαραγγια ντραπηκα που εγω φετος το καλοκαιρι διασχισα την τουριστικη διαδρομη του φαραγγιου μεσα σε 7 ωρες... Συν το οτι πονουσα παντου για τις επομενες 5 μερες!
Μπραβο στο κουραγιο και την αντοχη σου! Ελπιζω να περνας καλα.
Φιλια,
Λαουρα

Unknown said...

Γεια σου Λάουρα!! Το μέρος εκεί είναι μαγικό!! Να είσαι σίγουρη ότι και εμείς πονάμε πολύ, κάθε φορά!!! Η Σαμαριά δεν αφήνει κανέναν να είναι άνετος!! χαχαχαχ
Πολλά φιλιά!! Και εσύ καλά να περνάς στα βόρεια!!! :-)

Babbis Fasssoulas said...

Πολύ ωραίο Σάββα
μπράβο και πάλι. Μια παρατήρηση για τα επόμενα, άφησε λ΄γο περισσίτερο χρόνο την κάθε φωτογραφία να τρέξει.
Μπάμπης