Monday, July 12, 2010

Βαρκελώνη, Πυρηναία και Initiateur EFC - Barcelona, Pyrénées et Initiateur EFCΜετά το τέλος του σχολείου και των πανελλαδικών εξετάσεων είχα ανάγκη να φύγω για λίγο για να αλλάξω παραστάσεις και να ξεφύγω από την πίεση όλης της χρονιάς. Το canyoning ήταν η απάντηση σε αυτό που ζητούσα γιατί όλους τους προηγούμενους μήνες δεν κατάφερα να βρω χρόνο για να επισκεφτώ τη φύση. Όταν πληροφορήθηκα ότι η EFC (Ecole Fransaise de Descent de Canyon) διοργανώνει στα τέλη Ιουνίου μια σχολή Initiateur (βοηθού εκπαιδευτή) στα Πυρηναία κατάλαβα ότι ήταν μία μεγάλη ευκαιρία που δεν έπρεπε να χάσω. Στις 18 Ιούνη λοιπόν, πέντε μέρες αφότου ολοκληρώθηκαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, αναχώρησα για Βαρκελώνη και έπειτα από δύο διαμονές στην πανέμορφη αυτή πόλη πήγα στη νοτιοανατολική Γαλλία όπου διοργανωνόταν η σχολή.

Βαρκελώνη 18 έως 20 και 28 έως 30 Ιουνίου - Barcelona 18 au 20 et 28 au 30 Juin
Η Βαρκελώνη είναι μία πολύ ιδιαίτερη πόλη. Η ρυμοτομία της είναι εντυπωσιακή καθώς είναι οργανωμένη σε τετράγωνα, με μεγάλους δρόμους, μεγάλα πεζοδρόμια, πολλά πάρκα και ποδηλατόδρομους. Έτσι οι κάτοικοι δεν ζουν με μεγάλη ένταση και στρες καθώς χαλαρώνουν με βόλτες και περιπάτους στα όμορφα πάρκα. Φυσικά τα εντυπωσιακά έργα του Antoni Gaudi, τα οποία βρίσκονται σε πολλές γωνίες της πόλης, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης.

Έργα του Antoni Gaudi - Works of Antoni Gaudi

Templo Expiatorio de la Sagrada Familia


Το εσωτερικό της εκκλησίας Sagrada Familia -
The inside of the Sagrada Familia

Casa Milà

Casa Batlló

Park Güell

Το ολυμπιακό στάδιο - The olympic stadium
Stage Initiateur au Pyrénées-Orientales 21-27.06.2010

Η σχολή Initiateur EFC διοργανώθηκε από τους Laurent Poublan και Christophe Buchye στην περιοχή Pyrenees Orientales που βρίσκεται στην γαλλική πλευρά των ανατολικών Πυρηναίων. Η σχολή διήρκησε επτά ημέρες από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου. Σε αυτό το διάστημα επισκεφτήκαμε συνολικά τέσσερα φαράγγια της περιοχής καθώς και δύο πεδία για τα τεστ τεχνικών και ένα ποτάμι για εφαρμογή τεχνικών σε ορμητικά νερά. Ήταν μια πάρα πολύ καλά οργανωμένη σχολή στην οποία συμμετείχαν τέσσερις εκπαιδευτές, οι Laurent Poublan, Christophe Buchye, Lionel Aubriot και Philippe Cretal και δώδεκα υποψήφιοι από τους οποίους πέρασαν οι εννέα.

Δευτέρα - Lundi 21 Juin MTestsΤο πρώτο διήμερο έγιναν τα MTests. Την πρώτη μέρα ήμασταν σε αναρριχητικό πεδίο ενώ τη δεύτερη στο φαράγγι Du Mas Calsan.

Τρίτη - Mardi 22 MTests
Τη δεύτερη μέρα αξιολογήθηκε η κίνησή εντός φαραγγιού στο Du Mas Calsan

Τετάρτη - Mercredi 23 L' eau viveΟ Christophe κάνει επίδειξη του τρόπου κολύμβησης σε ορμητικά νερά

Ο Christophe και ο Lionel λίγο πριν το "πλυντήριο"Το βράδυ κάθε ημέρας μαζευόμασταν σε αυτή την αίθουσα όπου κάναμε απολογισμό την ημέρας και προετοιμάζαμε την επόμενη

Το βράδυ της Τετάρτης ο Philipe μας έδειξε πως να βοηθάμε ένα θύμα μόνο με τα υλικά που έχουμε μαζί μας σε κάθε διάσχιση. 
Πέμπτη - Jeudi 24 Canyon du Llech
Την Πέμπτη διασχίσαμε το φαράγγι Llech το οποίο είναι από τα ομορφότερα της περιοχής και έχει αρκετή παροχή νερού

Το πέτρωμα της περιοχής είναι γρανίτης, ο οποίος λόγω της σκληρότητάς του δεν διαβρώνεται εύκολα με αποτέλεσμα τα φαράγγια να έχουν μικρούς (5-30 μέτρα) και επικλινείς καταρράκτες. Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς ήταν τσουλήθρες και jump δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία για παιχνίδι.Παρασκευή και Σάββατο - Vercredi et Samedi 25-26 Le Gourg des Anelles
Την Παρασκευή κάναμε προετοιμάσια του φαραγγιού Les Annelles. Στη φωτογραφία είναι ο Laurent Poublan ο οποίος έχει βοηθήσει πολύ το ελληνικό canyoning καθώς έχει οργανώσει τρεις σχολές, μία moniteur και δύο Initiateur στην Ελλάδα από το 2008.


 Το Σάββατο έγινε αξιολόγηση του αρχηγού ομάδας. Στόχος ήταν η ασφαλής διάσχιση του φαραγγιού με τέσσερις ανθρώπους στην πρώτη τους επαφή με το canyoning

Κυριακή, τέλος σχολής - Dimanche 27, fin du stage canyon Baoussous
Την Κυριακή έγινε η αξιολόγηση του βοηθού οδηγού στο φαράγγι Baoussous


Το φαράγγι είχε αρκετό νερό και όμορφους καταρράκτες


Μετά την διάσχιση του φαραγγιού Les Annelles είμαστε μαζί με τον Philipe Cretal (αριστερά) και τον Laurent Kruk (δεξιά)


O Joan Lluís Haro (αριστερά) μαζί με τον Laurent Poublan!!Μπροστά φαίνεται το ζευγάρι Joan Lluís Haro και Laura Samsó. Η θερμή φιλοξενία τους στη Βαρκελώνη κατά την επιστροφή μου ήταν καταπληκτική!! Joan και Laura σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας περιμένω σύντομα στην Κρήτη!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ τους εκπαιδευτές και τους συνυποψήφιους μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να με κάνουν να καταλάβω ότι έλεγαν. Είχε πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που συνεννοούμασταν εντός αλλά και εκτός φαραγγιών!!


Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο Χαρίτο για τη βοήθειά του στην προετοιμασία μου για τη σχολή.Ο ιστότοπος της EFC - Le site de l’Ecole Française de descente de Canyon Εδώ - Ici
Το Blog του Laurent Poublan
To Blog του Christophe Buchye
Το Blog της Laura Samso
Ο ιστότοπος των Joan Lluis Haro και Laura Samso, X-Canyon Team

No comments: